Pudding czekoladowy w pucharkach z waflem z czekoladą i malinami
super easy
Ilość porcji: 4 porcje małe lub 2 duże
Czas przygotowania: 20 minut + chłodzenie
Składniki:
- 1 opakowanie wafli ryżowych w czekoladzie z malinami Kupiec
- 100 g gorzkiej czekolady min 80%
- 2 łyżki cukru drobnego
- 2 jajka
- 100 g malin
- 100 g truskawek
- 200 ml śmietany 30%
No Reviews
Przygotowanie
1.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy
Mark as complete
2.
Oddzielamy białka od żółtek
Mark as complete
3.
Ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną masę (tak, żeby utrzymywały się po odwróceniu miski do góry dnem)
Mark as complete
4.
Żółtka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystej masy (ok 4-5 minut)
Mark as complete
5.
Następnie dodajemy przestudzoną czekoladę i mieszamy
Mark as complete
6.
Delikatnie dodajemy ubite białka mieszając kopystką, żeby masa nadal była puszysta
Mark as complete
7.
Przekładamy po kilka łyżek do pucharków i wstawiamy do lodówki do czasu podania
Mark as complete
8.
Śmietanę ubijamy na sztywno
Mark as complete
9.
Dodajemy po dwie łyżki na masę czekoladową i ozdabiamy malinami oraz truskawkami i wbijamy po połowie wafla ryżowego
Mark as complete
Dodaj komentarz