Pudding czekoladowy w pucharkach z waflem z czekoladą i malinami

Ilość porcji: 4 porcje małe lub 2 duże

Czas przygotowania: 20 minut + chłodzenie

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli ryżowych w czekoladzie z malinami Kupiec
  • 100 g gorzkiej czekolady min 80%
  • 2 łyżki cukru drobnego
  • 2 jajka
  • 100 g malin 
  • 100 g truskawek
  • 200 ml śmietany 30%
No Reviews

Przygotowanie

1.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy

Mark as complete
2.

Oddzielamy białka od żółtek

Mark as complete
3.

Ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną masę (tak, żeby utrzymywały się po odwróceniu miski do góry dnem)

Mark as complete
4.

Żółtka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystej masy (ok 4-5 minut)

Mark as complete
5.

Następnie dodajemy przestudzoną czekoladę i mieszamy

Mark as complete
6.

Delikatnie dodajemy ubite białka mieszając kopystką, żeby masa nadal była puszysta

Mark as complete
7.

Przekładamy po kilka łyżek do pucharków i wstawiamy do lodówki do czasu podania

Mark as complete
8.

Śmietanę ubijamy na sztywno

Mark as complete
9.

Dodajemy po dwie łyżki na masę czekoladową i ozdabiamy malinami oraz truskawkami i wbijamy po połowie wafla ryżowego

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.