PUDDING RYŻOWY

Składniki

• Ryż Biały Długoziarnisty Kupiec (1 szklanka)
• 1 l mleka
• skórka otarta z cytryny
• 10 dkg świeżych owoców sezonowych lub 1 łyżeczka konfitury
• 4 łyżki cukru
• białko z jajka
• garść rodzynek

Sposób przygotowania
Rodzynki opłukać, namoczyć w gorącej wodzie i odstawić, by napęczniały. Mleko dokładnie wymieszać z cukrem, dodać skórkę otartą z cytryny. Ryż opłukać, wsypać do mleka i gotować tak długo, aż powstanie gęsty kleik. Następnie dodać rodzynki i wymieszać. Ubić sztywną pianę z białka i delikatnie połączyć ją z gorącym kleikiem. Całość przełożyć do salaterek, wcześniej opłukanych zimną wodą. Podawać ze świeżymi owocami sezonowymi lub z ulubiona konfiturą.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.