RATATOUILLE NA ZIMNO NA KUSKUSIE Z POMIDORAMI I PESTO

Składniki

  • kasza Kuskus marki Kupiec (200 g)
  • 1 bakłażan
  • 2 cukinie
  • 3 pomidory
  • 1 ząbek podsmażonego czosnku
  • 1 mała cebulka
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • oliwa z oliwek
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 5 do 6 gałązek bazylii
  • 20 g orzeszków nerkowca ok. 20 pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania

Obrane pomidory, cukinie i bakłażana pokroić w drobną kostkę. Posiekać cebulę. Rozgrzać oliwę w rondlu, dodać czosnek i podsmażyć na wolnym ogniu. Dodać posiekany bakłażan. Kiedy będzie na wpół miękki, dodać cukinię, a na końcu pomidory. Doprawić solą i pieprzem, tymiankiem, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Ugotować kuskus wg przepisu na opakowaniu, ostudzić, a następnie dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. W moździerzu zgnieść listki bazylii, orzeszki nerkowca, wymieszać z oliwą z oliwek (pesto). Nałożyć kuskus na talerz, formując koła, przykryć go ostudzonym przesmażonymi warzywami. Dodać pomidorki koktajlowe i pesto przygotowane w moździerzu.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.