Sałatka indiańska z dzikim ryżem

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2-3 Kraj pochodzenie Ameryka południowa

Składniki:

  • 100g Ryżu Dzikiego Kupiec
  • ½  świeżego ananasa
  • 1 ogórek
  • 100g kukurydzy z puszki
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • 1 papryka chili
  • 1 czerwona cebula
  • garść kolendry

Dip:

  • sok z 1 limonki
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ryż gotujemy zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu

Mark as complete
2.

Ananasa kroimy w kawałki, ogórka w półplasterki, cebulę w piórka, kukurydzę odcedzamy

Mark as complete
3.

Czerwoną paprykę kroimy w kilkucentymetrowe słupki, podobnie marchewkę, a papryczkę chili kroimy w cienkie plasterki

Mark as complete
4.

Mieszamy wszystkie składniki w misce razem z ugotowanym ryżem

Mark as complete
5.

Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę, limonkę, syrop klonowy i olej

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.