Sałatka indiańska z dzikim ryżem
super easy
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2-3 Kraj pochodzenie Ameryka południowa
Składniki:
- 100g Ryżu Dzikiego Kupiec
- ½ świeżego ananasa
- 1 ogórek
- 100g kukurydzy z puszki
- 1 mała czerwona papryka
- 1 marchewka
- 1 papryka chili
- 1 czerwona cebula
- garść kolendry
Dip:
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ryż gotujemy zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu
Mark as complete
2.
Ananasa kroimy w kawałki, ogórka w półplasterki, cebulę w piórka, kukurydzę odcedzamy
Mark as complete
3.
Czerwoną paprykę kroimy w kilkucentymetrowe słupki, podobnie marchewkę, a papryczkę chili kroimy w cienkie plasterki
Mark as complete
4.
Mieszamy wszystkie składniki w misce razem z ugotowanym ryżem
Mark as complete
5.
Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę, limonkę, syrop klonowy i olej
Mark as complete
Dodaj komentarz