SAŁATKA TAJSKA Z DZIKIM RYŻEM, SAŁATĄ, MARCHEWKĄ, GROSZKIEM Z DRESSINGIEM ORZECHOWO-IMBIROWYM

Lubisz nietuzinkowe dodatki kulinarne? Sałatka tajska z dzikim ryżem z pewnością do takich należy!

Składniki na 3 porcje:

  • 100 g dzikiego ryżu Kupiec
  • 2 marchewki
  • 100 g miksu sałat (np. rzymska, rukola, roszponka)
  • 100 g groszku zielonego
  • 1 łyżka oleju
  • Na dressing:
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 3 cm imbiru
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sok z 2 limonek
  • 1 łyżka syropu z agawy lub miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
No Reviews

Przygotowanie

1.

Dziki ryż Kupiec ugotuj wedle wskazówek podanych na opakowaniu, a następnie ostudź.

Mark as complete
2.

Imbir obierz, posiekaj i zmiksuj z pozostałymi składnikami na dressing do uzyskania gładkiej konsystencji.

Mark as complete
3.

Groszek podsmaż na oleju kilka minut, cały czas mieszając lub podrzucając na patelni.

Mark as complete
4.

Marchewkę obierz i pokrój we wstążki julienne.

Mark as complete
5.

Ryż wymieszaj z sałatą, groszkiem i marchewką i polej dressingiem. Wszystko jeszcze raz wymieszaj.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.