Sałatka z kaszy jaglanej z żółtą cukinią, świeżymi pomidorami, dresingiem miętowo-cytrynowym i burratą

Ilość porcji: 2-3
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
200 g kaszy jaglanej Kupiec
2 mięsiste pomidory
1 żółta cukinia
1 burrata
Garść świeższych ziół: bazylia, mięta, tymianek
Łyżka oliwy z oliwek
Sól, pieprz

Na dresing:
Sok z 1 cytryny
Skórka starta z 1 cytryny
Garść posiekanej mięty
40 ml oliwy z oliwek
2 łyżki wody
1 łyżka miodu
Szczypta soli
Szczypta pieprzu

No Reviews

Przygotowanie

1.

Kaszę gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu

Mark as complete
2.

Pomidory kroimy w ósemki. Cukinię kroimy w plasterki, polewamy oliwą i grillujemy na patelni po 2 minuty z każdej strony

Mark as complete
3.

Składniki na dressing mieszamy w słoiczku

Mark as complete
4.

Na środku talerza układamy burratę, wokół kaszę, pomidory i grillowaną cukinię

Mark as complete
5.

Całość polewamy dressingiem, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, na koniec układamy świeże listki ziół

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.