Sałatka z krewetkami i mango podana z waflami ryżowymi

Ilość porcji: 2 porcje

Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

  • 6 wafli ryżowych Kupiec
  • 200 g krewetek
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 ml białego wina lub cydru
  • Szczypta chilli w płatkach
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g miksu sałat
  • 1 mango

Na dip:

  • Sok z 1 mandarynki
  • Sok z 1/2 limonki
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • Szczypta soli 
  • Szczypta pieprzu
  • 1 łyżka syropu z agawy

 Do podania:

  • Sezam do posypania
  • Świeża mięta
No Reviews

Przygotowanie

1.

Składniki na dip mieszamy w małym słoiczku, odstawiamy

Mark as complete
2.

Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy posiekany ząbek czosnku, chilli oraz krewetki, zalewamy winem i dusimy aż odparuje, następnie chwilę podsmażamy

Mark as complete
3.

W tym czasie obieramy mango i kroimy w cienkie plasterki

Mark as complete
4.

Układamy sałatę, mango i krewetki, polewamy dipem i posypujemy sezamem i miętą

Mark as complete
5.

Podajemy z waflami ryżowymi

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.