Sałatka z krewetkami i mango podana z waflami ryżowymi
super easy
Ilość porcji: 2 porcje
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 6 wafli ryżowych Kupiec
- 200 g krewetek
- 1 ząbek czosnku
- 30 ml białego wina lub cydru
- Szczypta chilli w płatkach
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 200 g miksu sałat
- 1 mango
Na dip:
- Sok z 1 mandarynki
- Sok z 1/2 limonki
- 30 ml oliwy z oliwek
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- 1 łyżka syropu z agawy
Do podania:
- Sezam do posypania
- Świeża mięta
No Reviews
Przygotowanie
1.
Składniki na dip mieszamy w małym słoiczku, odstawiamy
Mark as complete
2.
Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy posiekany ząbek czosnku, chilli oraz krewetki, zalewamy winem i dusimy aż odparuje, następnie chwilę podsmażamy
Mark as complete
3.
W tym czasie obieramy mango i kroimy w cienkie plasterki
Mark as complete
4.
Układamy sałatę, mango i krewetki, polewamy dipem i posypujemy sezamem i miętą
Mark as complete
5.
Podajemy z waflami ryżowymi
Mark as complete
Dodaj komentarz