Sałatka z Lunch Mixem, brokułem na parze, dużą ilością kiełków, rzodkiewką, ogórkiem i dressingiem pomarańczowo-cytrynowym
super easy
Lekka sałatka z cytrusowym dodatkiem to świetny pomysł na zdrową przekąskę w ciągu dnia!
2 porcje
Składniki:
- 100 g Lunch Mixu z ryżem Kupiec
- 100 g różyczek brokuła
- 50 g szpinaku
- 4 rzodkiewki
- 1/2 ogórka
- 1 pomarańcza
- 50 g kiełków
- 40 g płatków migdałów
- 70 g mieszanych kiełków (np. rzodkiewki, rzeżuchy, pora)
Na dressing:
- 1 cytryna
- 1 pomarańcza
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 50 ml oliwy extra virgin
- Szczypta soli
- Świeżo zmielony pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ugotuj Lunch Mix spodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ostudź.
Mark as complete
2.
Brokuł gotuj na parze przez 8 minut. Rzodkiewkę i ogórka pokrój w plasterki.
Mark as complete
3.
Obierz pomarańczę i filetuj, pozbawiając ją skórek.
Mark as complete
4.
Ugotowany Lunch Mix wymieszaj z brokułem, plastrami rzodkiewki i ogórka oraz z kawałkami pomarańczy, szpinakiem, kiełkami i płatkami migdałów.
Mark as complete
5.
Przygotuj dressing: sparz cytrynę i pomarańczę, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z ½ pomarańczy i ½ cytryny.
Mark as complete
6.
Dodaj miód, ocet, szczyptę soli, świeżo zmielony pieprz i oliwę. Dokładnie wymieszaj.
Mark as complete
7.
Wcześniej przygotowaną sałatkę polej pomarańczowo-cytrynowym dressingiem.
Mark as complete
Dodaj komentarz