SAŁATKA Z ROSZPUNKI I JABŁKA Z KASZĄ GRYCZANĄ

Sposób przygotowania
Kasza gryczana powinna zostać ugotowana według przepisu podanego na opakowaniu, ale w wodzie z dodatkiem skórki z cytryny. Gotową kaszę pozostawić do ostygnięcia. Następnie umyć i osuszyć roszpunkę oraz liście melisy. Umieścić je w dużej misie, dodać jabłka, całość posypać kaszą. Przygotować sos. W tym celu wlać do słoiczka miód, oliwę i sok z cytryny. Substancję doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Naczynie mocno zakręcić, mieszać aż do połączenia składników. Tak otrzymanym sosem polać sałatkę.

Składniki

• kasza gryczana marki Kupiec (100 g)
• skórka obrana z jednej wyparzonej cytryny
• duży pęczek roszpunki
• garść liści melisy
• 2 jabłka, obrane i pokrojone w zapałki
• oliwa z oliwek
• sok wyciśnięty z jednej cytryny
• 3 łyżki płynnego miodu
• 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
• sól i pieprz

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.