Sałatka z warzywami, pomarańczą i pieczoną fetą

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 100 g kaszy bulgur Kupiec
  • 1 mały fenkuł
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona pomarańcza
  • 100 g cukinii
  • 200 g fety
  • łyżka oliwy z oliwek
  • garść świeżej mięty
  • garść świeżej kolendry

Składniki na dip:

  • 40 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 pomarańczy
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Mark as complete
2.

Wyfiletuj pomarańczę, a następne pokrój ją na kawałki.

Mark as complete
3.

Cebulę pokrój w piórka, fenkuła w małe plasterki, a cukinię w półplasterki.

Mark as complete
4.

Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.

Mark as complete
5.

Na blaszce ułóż fetę, obok niej plasterki cukinii, wszystko polej oliwą, dopraw pieprzem i solą.

Mark as complete
6.

Tak przygotowaną blaszkę włóż do piekarnika i piecz 20 minut w 180*C.

Mark as complete
7.

Wszystkie składniki na dip wymieszaj w słoiczku.

Mark as complete
8.

Kaszę połącz z cebulą, fenkułem, pomarańczą i upieczoną cukinią, a następnie wszystko dokładnie wymieszaj.

Mark as complete
9.

Na końcu dodaj zioła, upieczony kawałek fety i wszystko polej dipem cytrynowym.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.