Sałatka ze szparagami, grillowanym halloumi, truskawkami, borówkami, miksem świeżych sałat i miętą podana z waflami

Sezon na szparagi wciąż trwa. I dobrze, bo są smaczne i zdrowe! Lekka wiosenna sałatka z ich dodatkiem smakuje wyśmienicie.

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 150 g szparagów zielonych
  • 150 g sera halloumi
  • 100 g truskawek
  • 50 g borówek
  • g świeżych sałat (roszponka, rukola, endywia)
  • 10 wafli kukurydzianych z jagłą Kupiec
  • Garść świeżej mięty
  • Sól, pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Warzywa i owoce umyj i osusz

Mark as complete
2.

Od szparagów odkrój zdrewniałe końce i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki

Mark as complete
3.

Truskawki pokrój w plastry

Mark as complete
4.

Na łyżce oliwy zgrilluj szparagi oraz halloumi z dwóch stron kilka minut, delikatnie dopraw szparagi solą i pieprzem

Mark as complete
5.

Na talerzu ułóż sałaty, na wierzch szparagi, grillowany ser, truskawki, borówki i posiekaną miętę. Polej oliwą z oliwek

Mark as complete
6.

Podawaj z waflami kukurydzianymi z jagłą

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.