Sałatka ze szparagami, grillowanym halloumi, truskawkami, borówkami, miksem świeżych sałat i miętą podana z waflami
super easy
Sezon na szparagi wciąż trwa. I dobrze, bo są smaczne i zdrowe! Lekka wiosenna sałatka z ich dodatkiem smakuje wyśmienicie.
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 150 g szparagów zielonych
- 150 g sera halloumi
- 100 g truskawek
- 50 g borówek
- g świeżych sałat (roszponka, rukola, endywia)
- 10 wafli kukurydzianych z jagłą Kupiec
- Garść świeżej mięty
- Sól, pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Warzywa i owoce umyj i osusz
Mark as complete
2.
Od szparagów odkrój zdrewniałe końce i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki
Mark as complete
3.
Truskawki pokrój w plastry
Mark as complete
4.
Na łyżce oliwy zgrilluj szparagi oraz halloumi z dwóch stron kilka minut, delikatnie dopraw szparagi solą i pieprzem
Mark as complete
5.
Na talerzu ułóż sałaty, na wierzch szparagi, grillowany ser, truskawki, borówki i posiekaną miętę. Polej oliwą z oliwek
Mark as complete
6.
Podawaj z waflami kukurydzianymi z jagłą
Mark as complete
Dodaj komentarz