SERNIK KOKOSOWY NA SPODZIE Z PŁATKÓW OWSIANYCH

Składniki:

spód:

  • ok. 20 daktyli
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 150-170 g płatków owsianych błyskawicznych Kupiec

Masa:

  • 1 litr mleka kokosowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 70 g miodu (opcjonalnie)
No Reviews

Przygotowanie

1.

Daktyle namocz w wodzie przez noc (ewentualnie możesz użyć tzw. świeżych daktyli)

Mark as complete
2.

Daktyle odsącz i zmiksuj w robocie kuchennym

Mark as complete
3.

Dodaj płatki oraz masło orzechowe i wszystko dokładnie wymieszaj

Mark as complete
4.

Ciastem wyłóż spód tortownicy o średnicy ok. 23 cm i wstaw do lodówki

Mark as complete
5.

Żelatynę namocz w wodzie i odstaw, aby napęczniała

Mark as complete
6.

Mleko kokosowe podgrzej i dodaj do niego żelatynę (i ewentualnie miód)

Mark as complete
7.

Wszystko wymieszaj, aż do rozpuszczenia żelatyny oraz miodu

Mark as complete
8.

Masę przelej na spód tortownicy i wstaw do lodówki, aby stężała

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.