SERNIK KOKOSOWY NA SPODZIE Z PŁATKÓW OWSIANYCH
super easy
Składniki:
spód:
- ok. 20 daktyli
- 2 łyżki masła orzechowego
- 150-170 g płatków owsianych błyskawicznych Kupiec
Masa:
- 1 litr mleka kokosowego
- 2 łyżki żelatyny
- 70 g miodu (opcjonalnie)
No Reviews
Przygotowanie
1.
Daktyle namocz w wodzie przez noc (ewentualnie możesz użyć tzw. świeżych daktyli)
Mark as complete
2.
Daktyle odsącz i zmiksuj w robocie kuchennym
Mark as complete
3.
Dodaj płatki oraz masło orzechowe i wszystko dokładnie wymieszaj
Mark as complete
4.
Ciastem wyłóż spód tortownicy o średnicy ok. 23 cm i wstaw do lodówki
Mark as complete
5.
Żelatynę namocz w wodzie i odstaw, aby napęczniała
Mark as complete
6.
Mleko kokosowe podgrzej i dodaj do niego żelatynę (i ewentualnie miód)
Mark as complete
7.
Wszystko wymieszaj, aż do rozpuszczenia żelatyny oraz miodu
Mark as complete
8.
Masę przelej na spód tortownicy i wstaw do lodówki, aby stężała
Mark as complete
Dodaj komentarz