Słodko-ostre miodowe haloumi z chilli, ziołami i serkiem śmietankowym

Składniki:

  • 2 serki haloumi, przecięte wzdłuż na pół
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Łyżeczka soku z cytryny 
  • 1 papryczka chili, posiekana lub pół łyżeczki płatków chili suszonego 
  • Sól i pieprz do smaku
  • Garść posiekanych świeżych ziół (natka pietruszki, bazylia, mięta)
  • 200g twarożku śmietankowego lub ricotty
    pestki granatu
  • Wafle ryżowe naturalne Kupiec
No Reviews

Przygotowanie

1.

W dużym naczyniu lub misce wymieszać miód, oliwę, sok z cytryny, chili, sól i pieprz.

Mark as complete
2.

Z pomocą pędzelka powstałą marynatą posmarować wszystkie kawałki haloumi i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej).

Mark as complete
3.

Do pozostałej w misce marynaty dodać zioła, zrumienione haloumi i dokładnie wymieszać

Mark as complete
4.

Na waflach rozsmarować grubą warstwę serka, ułożyć po kawałku haloumi i udekorować pozostałą marynatą na wierzchu i posypać pestkami granatu

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.