Słodko-ostre miodowe haloumi z chilli, ziołami i serkiem śmietankowym
super easy
Składniki:
- 2 serki haloumi, przecięte wzdłuż na pół
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Łyżeczka soku z cytryny
- 1 papryczka chili, posiekana lub pół łyżeczki płatków chili suszonego
- Sól i pieprz do smaku
- Garść posiekanych świeżych ziół (natka pietruszki, bazylia, mięta)
- 200g twarożku śmietankowego lub ricotty
pestki granatu - Wafle ryżowe naturalne Kupiec
No Reviews
Przygotowanie
1.
W dużym naczyniu lub misce wymieszać miód, oliwę, sok z cytryny, chili, sól i pieprz.
Mark as complete
2.
Z pomocą pędzelka powstałą marynatą posmarować wszystkie kawałki haloumi i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej).
Mark as complete
3.
Do pozostałej w misce marynaty dodać zioła, zrumienione haloumi i dokładnie wymieszać
Mark as complete
4.
Na waflach rozsmarować grubą warstwę serka, ułożyć po kawałku haloumi i udekorować pozostałą marynatą na wierzchu i posypać pestkami granatu
Mark as complete
Dodaj komentarz