SMAŻONY RYŻ PARABOILED Z JAJKIEM, TOFU, WARZYWAMI I NERKOWCAMI Z PASTĄ CHILI

Masz już dość ryżu w tradycyjnym wydaniu? Koniecznie spróbuj tego przepisu. Jest nie tylko zdrowy, ale także bardzo smaczny!

4 porcje

Składniki:

  • 200 g ryżu parboiled Kupiec
  • 200 g twardego tofu
  • 1 papryka
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona cebula
  • Łyżkę marynowanego imbiru
  • 2 jajka
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 pęczek szczypiorku z dymką
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 3 łyżki pasty chili
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Możesz też użyć ryżu, który został z poprzedniego dnia.

Mark as complete
2.

Jajka roztrzep w miseczce i dodaj łyżkę sosu sojowego.

Mark as complete
3.

Rozgrzaną patelnię wysmaruj olejem sezamowym za pomocą pędzelka, a następnie wylej na nią masę jajeczną, którą dokładnie rozprowadź po całej patelni.

Mark as complete
4.

Gdy masa się zetnie, zwiń omlet w rulon i przełóż na deskę, a następnie pokrój w kilkumilimetrowe plastry.

Mark as complete
5.

Na patelnię wylej pozostały olej sezamowy.

Mark as complete
6.

Tofu pokrój w kostkę i wrzuć na olej. Dodaj pastę chili i smaż do chrupkości.

Mark as complete
7.

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, po chwili paprykę i cukinię pokrojoną w słupki.

Mark as complete
8.

Gdy całość się zarumieni, dodaj ugotowany ryż, resztę sosu sojowego, pokrojony omlet i posiekany szczypiorek.

Mark as complete
9.

Smaż przez około 5 minut do zarumienienia.

Mark as complete
10.

Jeżeli całość zacznie się zbyt przypiekać, możesz delikatnie podlać wodą.

Mark as complete
11.

Podawaj posypany świeżym szczypiorkiem.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.