SMAŻONY RYŻ PARABOILED Z JAJKIEM, TOFU, WARZYWAMI I NERKOWCAMI Z PASTĄ CHILI
super easy
Masz już dość ryżu w tradycyjnym wydaniu? Koniecznie spróbuj tego przepisu. Jest nie tylko zdrowy, ale także bardzo smaczny!
4 porcje
Składniki:
- 200 g ryżu parboiled Kupiec
- 200 g twardego tofu
- 1 papryka
- 1 cukinia
- 1 czerwona cebula
- Łyżkę marynowanego imbiru
- 2 jajka
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 pęczek szczypiorku z dymką
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 3 łyżki pasty chili
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Możesz też użyć ryżu, który został z poprzedniego dnia.
Mark as complete
2.
Jajka roztrzep w miseczce i dodaj łyżkę sosu sojowego.
Mark as complete
3.
Rozgrzaną patelnię wysmaruj olejem sezamowym za pomocą pędzelka, a następnie wylej na nią masę jajeczną, którą dokładnie rozprowadź po całej patelni.
Mark as complete
4.
Gdy masa się zetnie, zwiń omlet w rulon i przełóż na deskę, a następnie pokrój w kilkumilimetrowe plastry.
Mark as complete
5.
Na patelnię wylej pozostały olej sezamowy.
Mark as complete
6.
Tofu pokrój w kostkę i wrzuć na olej. Dodaj pastę chili i smaż do chrupkości.
Mark as complete
7.
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, po chwili paprykę i cukinię pokrojoną w słupki.
Mark as complete
8.
Gdy całość się zarumieni, dodaj ugotowany ryż, resztę sosu sojowego, pokrojony omlet i posiekany szczypiorek.
Mark as complete
9.
Smaż przez około 5 minut do zarumienienia.
Mark as complete
10.
Jeżeli całość zacznie się zbyt przypiekać, możesz delikatnie podlać wodą.
Mark as complete
11.
Podawaj posypany świeżym szczypiorkiem.
Mark as complete
Dodaj komentarz