Spring rollsy z warzywami i ryżem

Czas przygotowania: 25 minut

Ilości porcji: 4

Składniki: 

  • 100 g ryżu jaśminowego kupiec 
  • 8 arkuszy papieru ryżowego 
  • 1 papryka żółta 
  • 1 papryka czerwona
  • Jeden ogórek
  • Garść rzodkiewek
  • Sałata strzępiasta 
  • Sos:
  • 100 g pulpy z mango 
  • 1 łyżka soku z limonki
  • Garść kolendry 
  • 1/2 papryczki chili 
No Reviews

Przygotowanie

1.

Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie studzimy

Mark as complete
2.

Papier ryżowy namaczamy wodą

Mark as complete
3.

Na środku układamy 3 słupki ogórka, papryki, liść sałaty, 3 plasterki rzodkiewki, 2 łyżki ugotowanego ryżu

Mark as complete
4.

Zakładamy boki i zawijamy w rulon jak krokieta.

Mark as complete
5.

Przecinamy na pół. Postępujemy z kolejnymi jak z pierwszym

Mark as complete
6.

Pulpę mieszany z sokiem limonki, drobno posiekanym chili i kolendrą.

Mark as complete
7.

Spring podajemy z sosem mango

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.