Szaszłyki warzywne z marynowanym tofu z Fitosami Cheddar

Ilość porcji: 10 sztuk
Czas przygotowania: 20 minut


Składniki: 

  • 1 opakowanie Fitosów Cheddar Kupiec
  • 3 papryki
  • 1 cukinia
  • 300 g tofu wędzonego
  • 200 g małych pieczarek

marynata:

  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta chilli
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
No Reviews

Przygotowanie

1.

Składniki na marynatę mieszamy w miseczce

Mark as complete
2.

Marynujemy w nim tofu pokrojone w 3 cm kostkę

Mark as complete
3.

Cukinie kroimy wzdłuż na ćwiartki a następnie w kostkę (ok 3 cm)

Mark as complete
4.

Paprykę kroimy w 3 cm kostkę

Mark as complete
5.

Na papryki nadziewamy naprzemiennie cukinię, tofu, paprykę i pieczarki

Mark as complete
6.

Smarujemy pozostałą marynatą

Mark as complete
7.

Pieczemy 20 minut na funkcji grill w piekarniku na 220 *C lub grillujemy do miękkości na grillu

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.