Szaszłyki z halloumi w orientalnej marynacie, szparagi, sałaty i Fitosami

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 1 opakowanie Fitosów z chili Kupiec 
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 2 kostki halloumi (ok 200 g)
  • 100 g świeżych młodych sałat
  • 1 łyżka masła

Na marynatę:

  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka pasty z chili
No Reviews

Przygotowanie

1.

1. Halloumi kroimy w prostokąty, przekrawamy na połowę. i marynujemy w mieszance oleju sezamowego, pasty chili i sosu sojowego

Mark as complete
2.

W szparagach odkrawamy zdrewniałe końcówki i jeżeli to koniecznie obieramy końcówki

Mark as complete
3.

Blanszujemy na maśle 3-4 minuty, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem (można grillować na grillu i polać masłem).

Mark as complete
4.

Halloumi grillujemy po 3 minuty z każdej strony na patelni grillowej (lub na grillu).

Mark as complete
5.

Szaszłyki z halloumi podajemy z sałatami, waflami i grillowanymi szparagami.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.