Szaszłyki z halloumi w orientalnej marynacie, szparagi, sałaty i Fitosami
super easy
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 1 opakowanie Fitosów z chili Kupiec
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 2 kostki halloumi (ok 200 g)
- 100 g świeżych młodych sałat
- 1 łyżka masła
Na marynatę:
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka pasty z chili
No Reviews
Przygotowanie
1.
1. Halloumi kroimy w prostokąty, przekrawamy na połowę. i marynujemy w mieszance oleju sezamowego, pasty chili i sosu sojowego
Mark as complete
2.
W szparagach odkrawamy zdrewniałe końcówki i jeżeli to koniecznie obieramy końcówki
Mark as complete
3.
Blanszujemy na maśle 3-4 minuty, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem (można grillować na grillu i polać masłem).
Mark as complete
4.
Halloumi grillujemy po 3 minuty z każdej strony na patelni grillowej (lub na grillu).
Mark as complete
5.
Szaszłyki z halloumi podajemy z sałatami, waflami i grillowanymi szparagami.
Mark as complete
Dodaj komentarz