SZNYCLE Z GROCHU
super easy
Sznycle z grochu to doskonały składnik wege obiadu, który nie tylko wyśmienicie smakuje, ale jest pełen wartościowych składników odżywczych!
Składniki:
- 250 g grochu łuskanego Kupiec
- 2 cebule
- 4 łyżki oleju + do smażenia kotletów
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka czubricy zielonej
- Sól, pieprz
- 1/2 szklanki bułki tartej
No Reviews
Przygotowanie
1.
Groch mocz przez minimum kilka godzin, a następnie ugotuj do miękkości, odcedź, zgnieć widelcem na miazgę i ostudź.
Mark as complete
2.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Mark as complete
3.
Pokrojoną cebulę dodaj do grochu, dopraw i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek wraz z kilkoma łyżkami bułki tartej, a następnie wszystko zamieszaj.
Mark as complete
4.
Z masy uformuj podłużne kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż na oleju kilka minut z każdej strony.
Mark as complete
5.
Podawaj np. z ziemniakami i sałatką.
Mark as complete
Dodaj komentarz