SZNYCLE Z GROCHU

Sznycle z grochu to doskonały składnik wege obiadu, który nie tylko wyśmienicie smakuje, ale jest pełen wartościowych składników odżywczych!

Składniki:

  • 250 g grochu łuskanego Kupiec
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju + do smażenia kotletów
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka czubricy zielonej
  • Sól, pieprz
  • 1/2 szklanki bułki tartej
No Reviews

Przygotowanie

1.

Groch mocz przez minimum kilka godzin, a następnie ugotuj do miękkości, odcedź, zgnieć widelcem na miazgę i ostudź.

Mark as complete
2.

Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.

Mark as complete
3.

Pokrojoną cebulę dodaj do grochu, dopraw i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek wraz z kilkoma łyżkami bułki tartej, a następnie wszystko zamieszaj.

Mark as complete
4.

Z masy uformuj podłużne kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż na oleju kilka minut z każdej strony.

Mark as complete
5.

Podawaj np. z ziemniakami i sałatką.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.