Szybkie tiramisu

Składniki:

  • 8 Wafli ryżowych naturalnych Kupiec
  • 300 ml dobrej kawy, wcześniej zaparzonej i ostudzonej
  • Łyżka likieru Amaretto (opcjonalnie)
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 250g mascarpone
  • 100 ml śmietanki 30 lub 36%, mocno schłodzonej
  • Kakao do posypania
No Reviews

Przygotowanie

1.

Przygotować 4 okrągłe foremki/kokilki wielkości zbliżonej do wafli lub troszkę mniejszych.

Mark as complete
2.

Kawę wymieszać z likierem (likier można zastąpić kropelką aromatu migdałowego lub rumowego lub całkiem pominąć).

Mark as complete
3.

Żółtka ubić z cukrem pudrem za pomocą miksera, aż powstanie jasny puszysty kogel mogel. Dodać mascarpone i jeszcze chwilkę ubijać do połączenia składników. 4.Śmietankę ubić i delikatnie wymieszać z masą.

Mark as complete
4.

Wafle namoczyć dokładnie w kawie, wyłożyć nimi foremki

Mark as complete
5.

Przykryć masą i ułożyć kolejne wafle. Ponownie Przykryć pozostałą masą i posypać równomiernie kakao przy pomocy sitka. Podawać schłodzone.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.