Tabbouleh z ogórkiem, pomidorem i dzikim ryżem
super easy
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki:
- 100 g dzikiego ryżu KUPIEC
- 2 pomidory
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 pęczek mięty
- 3 łyżki oliwy
- sól i pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu (30 min)
Mark as complete
2.
Z pomidorów i ogórka wycinamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę i miętę drobno siekamy
Mark as complete
3.
Ugotowany ryż studzimy i łączymy razem z pomidorem, ogórkiem, pietruszką, miętą
Mark as complete
4.
Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą
Mark as complete
5.
Mieszamy do połączenia składników
Mark as complete
Dodaj komentarz