Tagine warzywny z kuskusem

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 200g Kaszy Kuskus Kupiec
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 bakłażan
  • 1 marchewka
  • 3 kolorowe pomidory
  • 1 cukinia średnia
  • 200g ciecierzycy z puszki
  • 50g daktyli
  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • 1 łyżeczka pasty Harissa
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka kminku rzymskiego mielonego
  • ½ łyżeczka kardamonu
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • mięta do podania
No Reviews

Przygotowanie

1.

W dużym żeliwnym garnku, na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka aż do zeszklenia, następnie dodajemy czosnek.

Mark as complete
2.

Chwilę smażymy

Mark as complete
3.

Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana, pokrojoną w plastry marchew, paprykę w kostkę i cukinię w półplasterki

Mark as complete
4.

Do warzyw dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy 2-3 minuty

Mark as complete
5.

Następnie dokładamy pokrojone w kostkę pomidory, daktyle, ciecierzycę, sól i wodę

Mark as complete
6.

Przykrywamy garnek i gotujemy przez 20 minut

Mark as complete
7.

W międzyczasie przygotowujemy kuskus zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.