Tatar z buraka i ciecierzycy z ogórkami konserwowymi, cebulką, podany na waflach ze słonecznikiem

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 5

Składniki: 

  • 1 opakowane Wafli ze Słonecznikiem Kupiec
  • 1 cebula biała
  • 200 g ciecierzycy ugotowanej
  • 200 g ugotowanego lub upieczonego buraka
  • 100 g ogórka konserwowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • Kolendra i kapary do podania
No Reviews

Przygotowanie

1.

Cebulę, buraki oraz ogórka konserwowego kroimy w kostkę

Mark as complete
2.

Następnie dodajemy rozgniecioną widelcem ciecierzycę, łyżkę musztardy, oliwę, mieszamy.

Mark as complete
3.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Mark as complete
4.

Tatar podajemy na waflach, posypane kolendrą i kaparami

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.