Tatar z buraka i ciecierzycy z ogórkami konserwowymi, cebulką, podany na waflach ze słonecznikiem
super easy
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 5
Składniki:
- 1 opakowane Wafli ze Słonecznikiem Kupiec
- 1 cebula biała
- 200 g ciecierzycy ugotowanej
- 200 g ugotowanego lub upieczonego buraka
- 100 g ogórka konserwowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól, pieprz
- 1 łyżka musztardy Dijon
- Kolendra i kapary do podania
No Reviews
Przygotowanie
1.
Cebulę, buraki oraz ogórka konserwowego kroimy w kostkę
Mark as complete
2.
Następnie dodajemy rozgniecioną widelcem ciecierzycę, łyżkę musztardy, oliwę, mieszamy.
Mark as complete
3.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Mark as complete
4.
Tatar podajemy na waflach, posypane kolendrą i kaparami
Mark as complete
Dodaj komentarz