TRUFLE JĘCZMIENNE Z LIOFILIZOWANYMI OWOCAMI, POLANE CZEKOLADĄ

Kto ma ochotę na odrobinę słodkości? Trufle jęczmienne zaspokoją potrzeby nawet największych łasuchów!

Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej Kupiec
  • 40 g miodu
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 50 g gorzkiej czekolady (min.70%)
  • 20 g owoców liofilizowanych (np. Maliny, truskawki)
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ugotuj kaszę do miękkości i wystudź.

Mark as complete
2.

Dodaj miód, olej kokosowy, cynamon, masło orzechowe i kakao. Składniki urabiaj do powstania jednolitej masy.

Mark as complete
3.

Zwilż dłonie i uformuj kulki o średnicy 2 cm.

Mark as complete
4.

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Polej nią trufle za pomocą łyżeczki i posyp pokruszonymi owocami liofilizowanymi.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.