TRUFLE JĘCZMIENNE Z LIOFILIZOWANYMI OWOCAMI, POLANE CZEKOLADĄ
super easy
Kto ma ochotę na odrobinę słodkości? Trufle jęczmienne zaspokoją potrzeby nawet największych łasuchów!
Składniki:
- 100 g kaszy jęczmiennej Kupiec
- 40 g miodu
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka masła orzechowego
- 50 g gorzkiej czekolady (min.70%)
- 20 g owoców liofilizowanych (np. Maliny, truskawki)
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ugotuj kaszę do miękkości i wystudź.
Mark as complete
2.
Dodaj miód, olej kokosowy, cynamon, masło orzechowe i kakao. Składniki urabiaj do powstania jednolitej masy.
Mark as complete
3.
Zwilż dłonie i uformuj kulki o średnicy 2 cm.
Mark as complete
4.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Polej nią trufle za pomocą łyżeczki i posyp pokruszonymi owocami liofilizowanymi.
Mark as complete
Dodaj komentarz