Wafle naturalne z pistacjowym mascarpone, malinami i krokantem

Składniki:

  • 1 opakowanie serka mascarpone (250g)
  • 3 łyżki masy pistacjowej, słodzonej
  • Wafle naturalne Kupiec
  • świeże maliny

Krokant:

  • garść posiekanych drobno migdałów, blanszowanych
  • 1 łyżka cukru brązowego 
  • 1 łyżeczka masła
No Reviews

Przygotowanie

1.

Migdały uprażyć na złoto na suchej patelni, dodać cukier i masło, mieszając prażyć jeszcze chwilę aż cukier się rozpuści i pokryje migdały

Mark as complete
2.

Przekładamy na arkusz papieru do pieczenia i zostawiamy do ostygnięcia

Mark as complete
3.

Mascarpone ubijamy z masą pistacjową (ręcznie lub mikserem na wolnych obrotach)

Mark as complete
4.

Powstałą masą smarujemy wafle, układamy na wierzchu maliny i posypujemy całość migdałowym krokantem (jeśli mocno się skleił należy rozkruszyć go w dłoniach)

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.