Wafle naturalne z pistacjowym mascarpone, malinami i krokantem
super easy
Składniki:
- 1 opakowanie serka mascarpone (250g)
- 3 łyżki masy pistacjowej, słodzonej
- Wafle naturalne Kupiec
- świeże maliny
Krokant:
- garść posiekanych drobno migdałów, blanszowanych
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1 łyżeczka masła
No Reviews
Przygotowanie
1.
Migdały uprażyć na złoto na suchej patelni, dodać cukier i masło, mieszając prażyć jeszcze chwilę aż cukier się rozpuści i pokryje migdały
Mark as complete
2.
Przekładamy na arkusz papieru do pieczenia i zostawiamy do ostygnięcia
Mark as complete
3.
Mascarpone ubijamy z masą pistacjową (ręcznie lub mikserem na wolnych obrotach)
Mark as complete
4.
Powstałą masą smarujemy wafle, układamy na wierzchu maliny i posypujemy całość migdałowym krokantem (jeśli mocno się skleił należy rozkruszyć go w dłoniach)
Mark as complete
Dodaj komentarz