Wafle wieloziarniste z ubitą fetą i figami w miodzie
super easy
Składniki
- Wafle wieloziarniste Kupiec
- świeże, dojrzałe figi (ilość zależy od ilości wafli, które chcemy podać, mniej więcej sztuka na jednego wafla)
- odrobina miodu gryczanego
- opcjonalnie tymianek do dekoracji
Ubita feta:
- 1 opakowanie sera feta
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek
- 1-2 łyżeczki miodu
No Reviews
Przygotowanie
1.
Wszystkie składniki do ubitej fety umieszczamy w blenderze i ubijamy chwilę do uzyskania gładkiej, puszystej masy
Mark as complete
2.
Masę wykładamy na wafle
Mark as complete
3.
Figi kroimy na ćwiartki, smarujemy delikatnie miodem i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym (5-7 minut, temp. 220°C) lub smażymy krótko na mocno rozgrzanej patelni grillowej
Mark as complete
4.
Gotowe figi układamy na posmarowanych fetą waflach
Mark as complete
5.
Możemy udekorować świeżym tymiankiem.
Mark as complete
Dodaj komentarz