Wegańska owsianka a’la jajecznica z płatków owsianych

Ilość porcji: 4 porcji
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
• 200 g płatków owsianych górskich Kupiec
• 150 g cebuli
• 100 g tofu wędzonego
• 400 ml ciepłej wody
• 3 łyżki oleju rzepakowego
• 4 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
• 1/2 łyżeczki kurkumy
• 1/3 łyżeczki soli kala namak
• Świeżo zmielony czarny pieprz
• Szczypiorek i rzodkiewka do podania

No Reviews

Przygotowanie

1.

Płatki mieszamy z kurkumą i zalewamy wodą, odstawiamy na 10 minut

Mark as complete
2.

W tym czasie na patelni podsmażamy cebulkę.

Mark as complete
3.

Kiedy się zarumieni dodajemy tofu wędzone pokrojone w półcentymetrową kostkę. Podsmażamy

Mark as complete
4.

Dodajemy płatki owsiane i płatki drożdżowe i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem

Mark as complete
5.

Podajemy posypane szczypiorkiem i rzodkiewką z ulubionymi dodatkami.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.