Wegańska owsianka a’la jajecznica z płatków owsianych
super easy
Ilość porcji: 4 porcji
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
• 200 g płatków owsianych górskich Kupiec
• 150 g cebuli
• 100 g tofu wędzonego
• 400 ml ciepłej wody
• 3 łyżki oleju rzepakowego
• 4 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
• 1/2 łyżeczki kurkumy
• 1/3 łyżeczki soli kala namak
• Świeżo zmielony czarny pieprz
• Szczypiorek i rzodkiewka do podania
No Reviews
Przygotowanie
1.
Płatki mieszamy z kurkumą i zalewamy wodą, odstawiamy na 10 minut
Mark as complete
2.
W tym czasie na patelni podsmażamy cebulkę.
Mark as complete
3.
Kiedy się zarumieni dodajemy tofu wędzone pokrojone w półcentymetrową kostkę. Podsmażamy
Mark as complete
4.
Dodajemy płatki owsiane i płatki drożdżowe i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem
Mark as complete
5.
Podajemy posypane szczypiorkiem i rzodkiewką z ulubionymi dodatkami.
Mark as complete
Dodaj komentarz