WEGAŃSKI BARSZCZ BIAŁY Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu i odstawiamy do podania.

Cebulkę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Kiedy się zarumieni zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut. Wlewamy zakwas i chrzan lub sok z kiszonej kapusty i gotujemy 5 minut na bardzo małym ogniu. Wyłączamy, dodajemy śmietanę, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Na patelni grillujemy pokrojone w plasterki tofu, delikatnie solimy i pieprzymy i dodajemy do barszczu. Barszcz podajemy z kaszą jęczmienną.

SKŁADNIKI

1 bulionu warzywnego
1 cebulka
łyżka oleju rzepakowego
100 ml śmietany wegańskiej (np. sojowej, kokosowej)
150 ml zakwasu na barszcz biały lub taką samą ilość soku z kiszonej kapusty
1 łyżeczka startego chrzanu
100 g tofu wędzonego
200 g kaszy jęczmiennej mazurskiej Kupiec
sól i pieprz do smaku

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.