WEGAŃSKI PUDDING Z DZIKIEGO RYŻU Z SEZONOWYMI OWOCAMI

Każdy pyszny obiad powinien być uwieńczony jeszcze lepszym deserem. Dlatego dziś mamy dla Was przepis na delikatny pudding z dzikiego ryżu ze świeżymi owocami. Sprawdźcie sami!

Składniki:

• 200 g dzikiego ryżu Kupiec
• 1 i 1/2 puszki mleka kokosowego
• woda (pojemność puszki po mleku)
• 1 laska wanilii
• 2 łyżki cukru kokosowego
• szczypta soli
• 200 g owoców sezonowych (malin, truskawek, czereśni)

No Reviews

Przygotowanie

1.

W garnku z grubym lub nieprzywierającym dnem umieść ryż, mleko, wodę, ziarenka z laski wanilii, cukier oraz szczyptę soli

Mark as complete
2.

Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj

Mark as complete
3.

Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez ok. 50 minut, cały czas mieszając (aby ryż nie przywarł do garnka), aż do uzyskania konsystencji puddingu.*

Mark as complete
4.

Przed końcem gotowania dodaj ½ puszki mleka kokosowego (mleko możesz dodać również wcześniej, jeśli ryż zbyt szybko wchłonie wodę)

Mark as complete
5.

Przełóż pudding do pucharków i podawaj ze świeżymi owocami. Możesz udekorować również danie wiórkami kokosowymi lub prażonymi płatkami kokosa

Mark as complete
6.

*Jeśli nie zamierzasz podawać puddingu od razu, możesz skończyć gotowanie, zanim pudding całkiem zgęstnieje

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.