Wege burgery z Podpłomykami bez cukru.

Ilość porcji: 12 kotlecików
Czas przygotowania: 45 minut


Składniki:

  • 1 opakowanie Podpłomyków bez cukru Kupiec
  • 400 g groszku zielonego wyłuskanego 
  • 400 g ugotowanych ziemniaków
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka czubrycy zielonej
  • 4 łyżki oleju do smażenia

do obtoczenia:

  • 150 g płatków kukurydzianych śniadaniowych
  • do podania:
  • 100 g kiełków i młodych listków sałat
  • 1 pomidor malinowy
  • jogurt naturalny
No Reviews

Przygotowanie

1.

Groszek gotujemy al dente, odsączamy i studzimy, dodajemy ziemniaki, posiekaną szalotkę oraz czosnek, przyprawy i miksujemy za pomocą malaksera na grudkową masę, nie za gładką.

Mark as complete
2.

Dodajemy oliwę z oliwek oraz mąkę i mieszamy

Mark as complete
3.

Formujemy kotleciki o średnicy 4 cm i spłaszczamy

Mark as complete
4.

Obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony do zarumienienia

Mark as complete
5.

Na desce układamy podpłomyki, na wierzch dajemy po kleksie jogurtu, młode listki, na wierzch pomidora i kiełki

Mark as complete
6.

Podajemy jako przekąskę

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.