Wege burgery z Podpłomykami bez cukru.
super easy
Ilość porcji: 12 kotlecików
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki:
- 1 opakowanie Podpłomyków bez cukru Kupiec
- 400 g groszku zielonego wyłuskanego
- 400 g ugotowanych ziemniaków
- 3 ząbki czosnku
- 1 szalotka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 30 ml oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka czubrycy zielonej
- 4 łyżki oleju do smażenia
do obtoczenia:
- 150 g płatków kukurydzianych śniadaniowych
- do podania:
- 100 g kiełków i młodych listków sałat
- 1 pomidor malinowy
- jogurt naturalny
No Reviews
Przygotowanie
1.
Groszek gotujemy al dente, odsączamy i studzimy, dodajemy ziemniaki, posiekaną szalotkę oraz czosnek, przyprawy i miksujemy za pomocą malaksera na grudkową masę, nie za gładką.
Mark as complete
2.
Dodajemy oliwę z oliwek oraz mąkę i mieszamy
Mark as complete
3.
Formujemy kotleciki o średnicy 4 cm i spłaszczamy
Mark as complete
4.
Obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony do zarumienienia
Mark as complete
5.
Na desce układamy podpłomyki, na wierzch dajemy po kleksie jogurtu, młode listki, na wierzch pomidora i kiełki
Mark as complete
6.
Podajemy jako przekąskę
Mark as complete
Dodaj komentarz