Wytrawna pieczona owsianka ze szczypiorkiem, pomidorkami, cukinią i fetą
super easy
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki:
- 150 g płatków orkiszowych Kupiec
- 250 ml mleka
- 3 jajka
- 1 łyżka masła
- 150 g cukinii
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 30 g szczypiorku
- 100 g fety
- pieprz, sól
- garść świeżego tymianku
No Reviews
Przygotowanie
1.
Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko i pokruszoną fetę.
Mark as complete
2.
Łączymy z płatkami
Mark as complete
3.
Pomidorki kroimy na pół, cukinię w centymetrową kostkę, dodajemy posiekany szczypiorek razem z dymką i mieszamy
Mark as complete
4.
Doprawiamy pieprzem i szczyptą soli i listkami tymianku
Mark as complete
5.
Zapiekamy 30 minut w 180*C
Mark as complete
Dodaj komentarz