WYTRAWNE MUFFINY Z RYŻEM I WARZYWAMI

Wytrawne muffiny z ryżem i warzywami to efektowne danie, które urozmaici domowe przyjęcia i jest świetnym pomysłem na szybki obiad do pracy. To pyszna alternatywa dla tradycyjnych muffinek i co najważniejsze, przygotowanie jej jest równie proste!

SKŁADNIKI

1 szklanka ugotowanego ryżu naturalnego marki Kupiec
pół cebuli pokrojonej w kostkę
pół papryki czerwonej pokrojonej w drobną kosteczkę
pół papryki zielonej pokrojonej w drobną kosteczkę
2 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki zielonego groszku
pół szklanki oleju
1 szklanka mleka lub maślanki
2 jajka
2 szklanki mąki
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pieprz
pieprz papryka w proszku
posiekana natka pietruszki

No Reviews

Przygotowanie

1.

Mleko wymieszaj z jajkami, olejem, warzywami i natką

Mark as complete
2.

W osobnej misce wymieszaj mąkę z solą, proszkiem do pieczenia, papryką i pieprzem

Mark as complete
3.

Połącz mokre składniki z suchymi, na koniec dodaj szklankę ugotowanego ryżu i wymieszaj

Mark as complete
4.

Ciasto rozłóż do foremek na muf finy wyłożonych papilotkami i piecz przez 30-35 minut w 180 stopniach

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.