Zielona pasta z bobu z miętą i bazylią

 Składniki:

  • 1 opakowanie Fin’Snack Sour Cream Kupiec
  • 300 g bobu (świeżego lub mrożonego, bez skórki)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny (lub limonki)
  • 1 łyżka pasty tahini (opcjonalnie, ale polecana)
  • Kilka listków świeżej mięty
  • Kilka listków bazylii (zielonej i/lub fioletowej)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Odrobina wody (jeśli trzeba rozrzedzić konsystencję)
No Reviews

Przygotowanie

1.

Bób ugotuj do miękkości (jeśli używasz świeżego), odcedź i przestudź. Obierz ze skórek, jeśli jeszcze ich nie zdjęto.

Mark as complete
2.

Wrzuć bób do blendera razem z czosnkiem, oliwą, sokiem z cytryny, tahini, miętą i bazylią.

Mark as complete
3.

Zblenduj na gładką pastę, dopraw solą i pieprzem.

Mark as complete
4.

Jeśli masa jest zbyt gęsta – dodaj odrobinę zimnej wody lub więcej oliwy.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.