Zielona pasta z bobu z miętą i bazylią
super easy
Składniki:
- 1 opakowanie Fin’Snack Sour Cream Kupiec
- 300 g bobu (świeżego lub mrożonego, bez skórki)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny (lub limonki)
- 1 łyżka pasty tahini (opcjonalnie, ale polecana)
- Kilka listków świeżej mięty
- Kilka listków bazylii (zielonej i/lub fioletowej)
- Sól i pieprz do smaku
- Odrobina wody (jeśli trzeba rozrzedzić konsystencję)
No Reviews
Przygotowanie
1.
Bób ugotuj do miękkości (jeśli używasz świeżego), odcedź i przestudź. Obierz ze skórek, jeśli jeszcze ich nie zdjęto.
Mark as complete
2.
Wrzuć bób do blendera razem z czosnkiem, oliwą, sokiem z cytryny, tahini, miętą i bazylią.
Mark as complete
3.
Zblenduj na gładką pastę, dopraw solą i pieprzem.
Mark as complete
4.
Jeśli masa jest zbyt gęsta – dodaj odrobinę zimnej wody lub więcej oliwy.
Mark as complete
Dodaj komentarz