Anatomia zdrowego...

Przepisy

12.08.2019

Pierogi z kurkami, fetą i mixem ziaren

Sprawdzony przepis na pierogi? Mamy dla Was prawdziwy kulinarny hit! Przepis na pierogi z kurkami, fetą i miksem ziaren! Pychota!

Składniki:

Na ciasto:

  • 300 g mąki pszennej + do podsypania
  • 180 ml wrzącej wody
  • szczypta soli

 

Na farsz:

  • 200 g kurek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 100 g miksu ziaren
  • 60 g sera feta
  • sól, pieprz
  • garść posiekanej natki pietruszki

 

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiej z solą,  zalej wrzątkiem i wymieszaj.
  2. Delikatnie ostudzone ciasto wyrabiaj przez ok. 8 minut.
  3. Posyp blat mąką, połóż kulę ciasta i przykryj.
  4. Następnie zacznij przygotowywać farsz
  5. LUNCH MIX ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i wystudź.
  6. Kurki dokładnie umyj i osusz.
  7. Na maśle podsmaż cebulkę, dodaj pokrojone kurki i duś przez 10 minut.
  8. Następnie dodaj sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę, pokruszoną fetę oraz ugotowany mix kasz.
  9. Wszystko wymieszaj, aż składniki się połączą.
  10. Ciasto na pierogi wałkuj na grubość 2 mm i wytnij kółka za pomocą szklanki.
  11. Na każdą porcję ciasta nałóż po łyżeczce farszu i zalep.
  12. Ułóż pierogi na posypanej mąką stolnicy.
  13.  W sporym garnku zagotowuj wrzątek, dodaj sól i wrzuć pierwszą porcję pierogów.
  14. Gotuj 2 minuty, aż do wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Naleśniki z farszem pomidorowo-bakłażanowym, mozarellą i lunch miksemBurgery z botwiną, cukinią, marchewką i kaszą gryczaną białą


Produkty

Lunch Mix kasza jęczmienna

Lunch Mix kasza jęczmienna

KUP

Brak Odpowiedzi do "Pierogi z kurkami, fet..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *