Anatomia zdrowego...

Przepisy

18.06.2019

Pudding ryżowy z karmelizowanymi owocami i sosem czekoladowym

Szukacie pomysłów na dania z ryżu? Spróbujcie naszego słodkiego puddingu z owocami i sosem czekoladowym.

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź go.
  2.  Dolej 200 ml mleka kokosowego oraz szczyptę soli i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Do szklanek lub pucharków przełóż pudding (tak, aby zapełniał połowę szklanki).
  4. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier, pokrojone owoce (borówki zostaw w całości)
    i karmelizuj je kilka minut.
  5. Jak tylko owoce zaczną się rozpadać, zdejmij je z patelni.
  6. Nałóż owoce na pudding.
  7. Podgrzej 50 ml mleka kokosowego, dorzuć posiekaną czekoladę i rozpuść.
  8. Puddingi polej sosem czekoladowym.

SMACZNEGO!

ZAPIEKANA POLENTA ZE SZPINAKIEM I LAZUREM TURKUSOWYMRyż zapiekany z truskawkami


Produkty

Ryż basmati (kartonik) 4x100g

Ryż basmati (kartonik) 4x100g

KUP

Brak Odpowiedzi do "Pudding ryżowy z karme..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *