Anatomia zdrowego...

Bez kategorii

20.03.2019

Risotto z szafranem, pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i krewetkami

Szukasz pomysłu na romantyczną kolację? Spróbuj pysznego risotto z szafranem, pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i krewetkami!

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 190*C.
  2. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż kiść pomidorków koktajlowych i piecz 20 minut.
  3. Na maśle zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj ryż i smaż, aż ziarenka zrobią się przeźroczyste.
  4. Dodaj wino i poczekaj, aż odparuje.
  5. Następnie porcjami wlej bulion, do ostatniej porcji bulionu dodaj szafran.
  6. Całość gotuj do moment, aż ryż będzie al dente.
  7. Na koniec dodaj starty parmezan i wymieszaj.
  8. Całość dosól do smaku.
  9. Na drugiej patelni na łyżce oliwy podsmaż krewetki i zalej je 50 ml białego wina.
  10. Poczekaj, aż wino odparuj i przypraw do smaku solą i pieprzem.
  11. Risotto szafranowe podaj z krewetkami i upieczonymi pomidorkami koktajlowymi.

SMACZNEGO!

Uśmiechnij się, jesteś piękna! Czyli jak zacząć akceptować siebieDwie odsłony wafli kukurydzianych


Produkty

Ryż do Risotto

Ryż do Risotto

KUP

Brak Odpowiedzi do "Risotto z szafranem, p..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *