Anatomia zdrowego...

Przepisy

18.06.2019

Ryż gotowany na śmietance

Rabarbar to nieco zapomniane warzywo, warto jednak wpleść go do naszej diety. Jak przygotować rabarbar? Spróbujcie ryżu gotowanego na śmietance z truskawkami i rabarbarem.

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
  2. Rabarbar pokrój w plasterki, dodaj cukier i podsmażaj, aż rabarbar puści sok.
  3.  Wodę z ugotowanego ryżu wylej i ryż zalej śmietanką.
  4.  Dodaj wanilię i gotuj na małej mocy palnika kilka minut.
  5.  Danie podaj z rabarbarem i plasterkami truskawek.
Ryż zapiekany z truskawkamiGRISOTTO Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI


Produkty

Ryż biały (kartonik) 4x100g

Ryż biały (kartonik) 4x100g

KUP

Brak Odpowiedzi do "Ryż gotowany na śmieta..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *