Anatomia zdrowego...

Przepisy

16.05.2019

Szaszłyki z tofu z sałatką z ryżu

Szaszłyki kojarzą się Wam tylko z kurczakiem? Nic bardziej mylnego! Spróbujcie naszych wegetariańskich szaszłyków z tofu! Pychota!

Sposób przygotowania:

  1. Tofu pokrój w centymetrową kostkę.
  2. Miód wymieszaj z sosem sojowym.
  3. Tofu zamarynuj w sosie oraz miodzie i odłóż na kilka godzin.
  4. Tofu ponabijaj na patyczki naprzemiennie z pomidorkami i skrop całość oliwą z oliwek.
  5. Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.
  6. Dodaj pokrojone truskawki, posiekane papryczki chili i szczypiorek.
  7. Całość wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą z oliwek.
  8. Szaszłyki grilluj przez kilka minut z każdej strony i podaj z sałatką.
  9. Całość posyp przyprażonym sezamem.

Smacznego!

PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JĘCZMIENNĄSałatka z grillowaną cukinią, pomidorkami koktajlowymi i fetą


Produkty

Ryż dziki/parboiled

Ryż dziki/parboiled

KUP

Brak Odpowiedzi do "Szaszłyki z tofu z sał..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *