Anatomia zdrowego...

Przepisy

06.08.2018

Wafle z buraczanym humusem

Czy może być coś lepszego od humusu? Tak! Delikatny buraczany humus na pysznych ryżowych waflach. Brzmi dobrze, prawda? Jeszcze lepiej wygląda i smakuje. To proste danie świetnie sprawdzi się jako przekąska dla wegan i wszystkich miłośników tej orientalnej potrawy!

Sposób przygotowania:

  1.  Ciecierzycę namaczaj przez noc.
  2. Odlej wodę i ugotuj ciecierzycę w osolonej wodzie do miękkości.
  3. Do odcedzonej ciecierzycy dodaj 100 ml wody z gotowania i zmiksuj.
  4. Dodaj pastę tahini, czosnek, około 100 ml oliwy z oliwek, sok z jednej cytryny i pokrojonego buraka.
  5. Zmiksuj wszystko na gładką pastę.
  6. Dopraw kminem, pieprzem cayenne i solą.
  7. Podaj z waflami!

 

Wskazówka: Możesz również użyć ciecierzycy z puszki.

Smacznego!

RYŻ Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM (DANIE W 10 MINUT)Zupa ogórkowa


Produkty

Wafle ryżowe z komosą ryżową

Wafle ryżowe z komosą ryżową

KUP

Brak Odpowiedzi do "Wafle z buraczanym hum..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *