Anatomia zdrowego...

Przepisy

14.08.2018

Wafle z rukolą, jajkiem w koszulce i sosem majonezowym

Wafle z rukolą, jajkiem w koszulce i sosem majonezowym to świetny pomysł na pożywną kolację dla miłośników wafli ryżowych. Pyszne, rozpływające się jajko, charakterna rukola i smakowity sos majonezowy to niewątpliwie dobre połączenie! Z resztą... sami sprawdźcie!

Sposób przygotowania:

  1. Filiżankę lub szklankę wyłóż folią spożywczą i posmaruj olejem.
  2. Do środka wbij jajko i zawiąż folię.
  3. Tak przygotowane jajko włóż do gotującej się wody na 3 minuty, następnie odwiń z folii.
  4. Na waflach ułóż rukolę i jajko.
  5. Składniki na sos wymieszaj, następnie dopraw solą i pieprzem.
  6. Tak przygotowany sos polej po jajku.

Smacznego!

 

Zupa ogórkowaWafle z kremem mascarpone i owocami


Produkty

Wafle ryżowe z czarnuszką

Wafle ryżowe z czarnuszką

KUP

Brak Odpowiedzi do "Wafle z rukolą, jajkie..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *