Anatomia zdrowego...

Przepisy

30.05.2019

ZAPIEKANA POLENTA ZE SZPINAKIEM I LAZUREM TURKUSOWYM

Każdy z nas wie, że szpinak jest zdrowy i warto włączyć go do swojej diety. Jeśli nie macie pomysłu, jak przygotować szpinak, aby podkreślić jego wyjątkowy smak, to koniecznie zobaczcie nasz przepis na zapiekankę ze szpinakiem!

Sposób przygotowania:

  1. Mleko zagotuj z masłem i połową łyżeczki soli.
  2. Wrzuć kaszkę i gotuj przez ok. 10 minut (cały czas mieszając).
  3. Gotową masę rozłóż równomiernie na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia (na grubość ok – 1,5 cm)
  4. Masę odstaw do stężenia.
  5. Szpinak sparz, posiekaj na mniejsze kawałki i dopraw solą, białym pieprzem, gałką i startym czosnkiem.
  6. 4 foremki do zapiekania wysmaruj masłem.
  7. Z polenty wycinaj dowolne kształty (np. kółka szklanką) i układaj w foremkach na przemian ze szpinakiem.
  8. Całość posyp obficie drobno pokrojonym Lazurem i odrobiną parmezanu.
  9. Zapiekaj potrawę przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C.

Smacznego!

Kuskus z owocamiPudding ryżowy z karmelizowanymi owocami i sosem czekoladowym


Produkty

Kaszka kukurydziana

Kaszka kukurydziana

KUP

Brak Odpowiedzi do "ZAPIEKANA POLENTA ZE S..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *