Anatomia zdrowego...

Przepisy

23.10.2018

ZAPIEKANKA WARZYWNA Z KRUSZONKĄ Z KUSKUSU

Kto powiedział, że kruszonka może być tylko w daniach na słodko?! Spróbuj pysznej warzywnej zapiekanki z kruszonką z kuskusu.

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój wszystkie warzywa w plasterki o grubości ok. 3-4 mm i ułóż naprzemiennie w naczyniu żaroodpornym.
  2. Starty na tarce ząbek czosnku rozetrzyj w małej miseczce z oliwą. Przy pomocy pędzelka posmaruj warzywa oliwą z czosnkiem.
  3. Posyp warzywa świeżym tymiankiem, dopraw do smaku i przykryj naczynie folią aluminiową.
  4. Danie piecz w temperaturze 120 stopni przez ok. 1 ½ godz.
  5. W międzyczasie przygotuj kaszę kuskus wg przepisu na opakowaniu i zostaw do ostygnięcia.
  6. Schłodzony kuskus wymieszaj z masłem i parmezanem tak, aby powstała kruszonka.
  7. Kruszonką posyp zapiekankę i piecz jeszcze przez ok. 10 min w temperaturze 180 stopni, aż do zrumienienia.
  8. Danie podawaj na ciepło.

SMACZNEGO!

Kulki z rybyPAELLA Z KREWETKAMI I RYBĄ


Produkty

kaszka kuskus

kaszka kuskus

KUP

Brak Odpowiedzi do "ZAPIEKANKA WARZYWNA Z ..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *