12 czerwca odbyło się kolejne, dziewiąte spotkanie Akademii Smaku Bosch, których partnerem jest firma Kupiec. Warsztaty kulinarne pt. „Orientuj się na curry” miały miejsce w warszawskim Centrum Domowych Inspiracji. Zgromadzeni goście poznali sposoby na to, jak przyrządzać curry i dodawać orientalne przyprawy do codziennych potraw.

Ekspertem spotkania był Maciej Szaciłło – kucharz i autor książek kulinarnych, który w pierwszej części warsztatów przedstawił uczestnikom co kryje się pod nazwą curry, opowiedział o właściwościach zdrowotnych poszczególnych przypraw oraz sposobach balansowania smaków .

Podczas warsztatowej części spotkania zaproszeni goście mieli okazję przygotować zdrowe potrawy pod okiem Macieja i Karoliny Szaciłło. W czasie warsztatów korzystano z produktów marki Kupiec, dzięki którym skomponowano zdrowe i nie nudne dania podczas tego spotkania. W czasie spotkania przygotowano m.in.: mango lassi, indyjskie curry w sosie jogurtowym i curry z południa Indii na bazie mleka kokosowego.