Kasza manna otrzymywana jest z pszenicy. Podana tradycyjnie na mleku, to ulubione danie z dzieciństwa. Warto do niej podać świeże owoce, orzechy, różnego rodzaju nasiona. Dzięki temu stanie się daniem bogatym nie tylko w wapń, ale także w witaminę C, magnez oraz będzie źródłem błonnika pokarmowego. Manna jest także świetną bazą do ciast i deserów.
Cukier puder gwarantuje wyborny, tradycyjny smak domowych wypieków. Idealnie nadaje się do przyrządzania lukru, kremów, bitej śmietany oraz słodzenia przeróżnych mas. Oprócz walorów smakowych cukier puder bardzo dobrze sprawdza się w dekoracji ciast czy deserów.
Mąka kukurydziana jest znacząco bogatsza w błonnik oraz żelazo, niż popularna mąka pszenna. Ponadto jest naturalnie bezglutenowa, dlatego też warto ją stosować do wypieków - zarówno tych wytrawnych, jak i słodkich. Jej niewielki dodatek do tradycyjnego ciasta naleśnikowego wpłynie bardzo korzystnie na smak naleśników.
Mąka ziemniaczana (inaczej skrobia ziemniaczana) to skrobia pozyskiwana z ziemniaków. Jest to produkt naturalnie bezglutenowy. Idealnie nadaje się jako zagęstnik do domowego kisielu na bazie soku owocowego lub przetartych owoców.
Mąka ziemniaczana (inaczej skrobia ziemniaczana) to skrobia pozyskiwana z ziemniaków. Jest to produkt naturalnie bezglutenowy. Idealnie nadaje się jako zagęstnik do domowego kisielu na bazie soku owocowego lub przetartych owoców.
Bułka tarta jest produktem otrzymanym przez rozdrobnienie specjalnie wypieczonego, a następnie wysuszonego pieczywa pszennego. Bułka tarta stanowi jeden z kluczowych składników w polskiej kuchni. Jest wykorzystywana do panierowania mięs, warzyw czy serów. Warto wiedzieć, że dodanie do niej kompozycji ziół sprawi, że danie nabierze charakteru i nowego smaku.
Bułka tarta jest produktem otrzymanym przez rozdrobnienie specjalnie wypieczonego, a następnie wysuszonego pieczywa pszennego. Bułka tarta stanowi jeden z kluczowych składników w polskiej kuchni. Jest wykorzystywana do panierowania mięs, warzyw czy serów. Warto wiedzieć, że dodanie do niej kompozycji ziół sprawi, że danie nabierze charakteru i nowego smaku.
Odkryj nowy wymiar smaku i jakości z naszą bułką tartą o wadze 3 kg, doskonałym dodatkiem do Twoich kulinarnych kreacji. Produkowana z pasją w Polsce, nasza bułka tarta jest efektem starannego rozdrobnienia wyselekcjonowanego, wysuszonego pieczywa pszennego, zarówno zwykłego, jak i wyborowego. Dokładamy wszelkich starań, aby nasz produkt był wolny od wszelkich dodatków - nasion, nadzień czy zdobień, zachowując jego naturalny smak i teksturę, idealne do panierowania, zapiekanek czy jako dodatek do mięs i warzyw.