Dlaczego warto ograniczyć
spożywanie glutenu?

Dieta bezglutenowa pozwala na:

  • zmniejszenie dolegliwości trawiennych,
    jak wzdęcia czy uczucia pełności
  • obniżenie i regulację tłuszczowej masy ciała
  • uregulowanie gospodarki wodnej organizmu
  • zmniejszenie częstotliwości migren
  • poprawienie samopoczucia
bez glutenu

Zdrowe węglowodany? A co to takiego?

Nie warto rezygnować z węglowodanów.
Ważne jednak, by wiedzieć, po które sięgać.

Dobre węglowodany są nieprzetworzone, jak np. produkty pełnoziarniste i orzechy, chude mleko, jogurty naturalne, ryż brązowy, dziki i basmati, kasze, otręby, kiełki pszeniczne, a także wiele warzyw.

źródło zdrowych węglowodanów

Dlaczego warto
jeść błonnik?

  • przyśpiesza eliminację toksyn
  • reguluje poziom insuliny
  • oczyszcza organizm
  • poprawia pracę jelit
  • usprawnia działanie układu trawiennego
  • ponadto posiłki bogate w błonnik
    są bardziej sycące
błonnik

Napisz do nas

Dziękujemy za kontakt

Twoja wiadomość została wysłana.
Wkrótce na nią odpowiemy.