Kupiec_a_la_caprese_z_pomidorami_bazylia_i_mozzarella

Caprese na okrągło

Caprese przywędrowała do nas z Włoch i uwiodła smakiem i prostym, ale wyrazistym połączeniem. Podana na waflu, jest pełnowartościowym posiłkiem. I można ją jeść na okrągło.

Składniki

  • wafelki KUKU z solą morską lub Twoje ulubione
  • 1 opakowanie mozzarelli w kulkach
  • 1 duży pomidor
  • 5 łyżeczek pesto
  • bazylia

Składniki

wafelki KUKU z solą morską lub Twoje ulubione , 1 opakowanie mozzarelli w kulkach , 1 duży pomidor , 5 łyżeczek pesto , bazylia

Jak przygotować?

Pomidora umyj i pokrój w plastry.

Duży plaster ułóż na waflu, posmaruj z wierzchu pesto.

Całość przykryj kulkami mozzarelli i listkami bazylii.

Bon Appétit!