Wafle kukurydziane z siemieniem mają prosty skład, a jednocześnie charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Dzięki temu można je łatwo wykorzystać w codziennej diecie. Ponadto zostały one wzbogacone w superfood, jakim jest siemię lniane. Wafle są produktem bezglutenowym i nadają się jako zamiennik tradycyjnego pieczywa lub też jako dodatek np. do past i dipów. W duecie z guacamole są szczególnie pyszne
Wafle kukurydziane z rozmarynem to produkt wyjątkowy, gdyż nawiązuje do walorów kuchni śródziemnomorskiej, w której często stosuje się kukurydzę w połączeniu z zielonymi przyprawami. W waflach wypiekanych z kukurydzy wykorzystano aromatyczny rozmaryn, który jest szczególnie ceniony za swoje walory smakowe. Produkt komponuje się idealnie ze świeżymi pomidorami, oliwkami i delikatną mozzarellą, ale można go też stosować jako zamiennik pieczywa do kanapek. Wafle charakteryzują się też wysoką zawartością błonnika oraz są wolne od glutenu.
Marka FITOS to nowość w portfolio firmy Kupiec – Ekstra chrupkie wafle smakowe w wygodnym opakowaniu z klipsem. Wafle kukurydziane w wersji ostrej – Chilli – to propozycja dla osób, które nie boją się wyzwań smakowych. Innowacyjna technologia produkcji wafli FITOS sprawia, że po ich spożyciu na palcach nie zostaje tłusta posypka. Dzięki temu, nasze dłonie są czyste a my możemy swobodnie grać na konsoli, komputerze, czy oglądać TV bez brudzenia przedmiotów wokół nas. FITOS to wyrazistość smaku przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu, doskonała alternatywa dla konwencjonalnych i kalorycznych chipsów i chrupek. Doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej (Certyfikat Przekreślonego Kłosa) oraz wegetariańskiej (Certyfikat V-label Vegetarian).
Marka FITOS to nowość w portfolio firmy Kupiec – Ekstra chrupkie wafle smakowe w wygodnym opakowaniu z klipsem. Wafle kukurydziane – Śmietana & Cebula – są idealne dla łagodnego podniebienia. Innowacyjna technologia produkcji wafli FITOS sprawia, że po ich spożyciu na palcach nie zostaje tłusta posypka. Dzięki temu, nasze dłonie są czyste a my możemy swobodnie grać na konsoli, komputerze, czy oglądać TV bez brudzenia przedmiotów wokół nas. FITOS to wyrazistość smaku przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu, doskonała alternatywa dla konwencjonalnych i kalorycznych chipsów i chrupek. Doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej (Certyfikat Przekreślonego Kłosa) oraz wegetariańskiej (Certyfikat V-label Vegetarian).
Marka FITOS to nowość w portfolio firmy Kupiec – Ekstra chrupkie wafle smakowe w wygodnym opakowaniu z klipsem. Wafle kukurydziano-ryżowe w wersji słodkiej – Toffi – pozwolą powrócić do smaków dzieciństwa. Innowacyjna technologia produkcji wafli FITOS sprawia, że po ich spożyciu na palcach nie zostaje tłusta posypka. Dzięki temu, nasze dłonie są czyste a my możemy swobodnie grać na konsoli, komputerze, czy oglądać TV bez brudzenia przedmiotów wokół nas. FITOS to wyrazistość smaku przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu, doskonała alternatywa dla konwencjonalnych i kalorycznych chipsów i chrupek. Doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej (Certyfikat Przekreślonego Kłosa) oraz wegańskiej (Certyfikat V-label Vegan).
Czarnuszka nadaje waflom niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku. Dzięki temu wafle dobrze komponują się z tradycyjną szynką i serem, ale również z hummusem i świeżymi warzywami. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle naturalne, wypiekane z ziaren brązowego ryżu to klasyka wśród wafli ryżowych. Idealne dla osób, które poprzez eksperymenty w kuchni, lubią nadać swoim daniom ciekawy smak. Są doskonałe na lekkie śniadanie, jako dodatek do sałatek, ale również w formie słodkich deserów. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle ryżowe z solą to lekki zamiennik tradycyjnego pieczywa. Lekko słonawy posmak warto równoważyć świeżymi warzywami bogatymi w potas (np. pomidorem), twarożkiem ze świeżymi kiełkami czy delikatną pastą kanapkową na bazie kaszy jaglanej i suszonych pomidorów. Można też przygotować popcorn rozkruszając wafla na mniejsze części.
Wafle ryżowe ze słonecznikiem warto podawać z produktami bogatymi w kwasy omega-3 np. rybą, orzechami włoskimi czy pastą z olejem lnianym. Dzięki temu uzyskać można idealne proporcje pomiędzy kwasami omega-3 i omega-6, co jest niezwykle ważne dla zdrowia. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle ryżowe z dodatkiem kaszy jaglanej, kaszy gryczanej i sezamu to idealna baza dla lekkich kanapek: wytrawnych i słodkich. Smakują wyśmienicie z pastą jajeczną lub z awokado. Są alternatywą dla tradycyjnego pieczywa. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle naturalne, wypiekane z ziaren brązowego ryżu to klasyka wśród wafli ryżowych. Idealne dla osób, które poprzez eksperymenty w kuchni, lubią nadać swoim daniom ciekawy smak. Są doskonałe na lekkie śniadanie, jako dodatek do sałatek, ale również w formie słodkich deserów. Jest to produkt bezglutenowy.
Dodatek pestek dyni powoduje, że w waflu ryżowym pojawia się nowa, jeszcze bardziej chrupiąca struktura. Idealnie smakują w formie lekkiego deseru np. w połączeniu z serkiem śmietankowym, dżemem lub świeżymi owocami. Jest to produkt bezglutenowy.