Wafle wypiekane z ziaren brązowego ryżu i oblane mleczną czekoladą są lekką słodką przekąską do pracy lub szkoły. Są idealnym dodatkiem do sałatki ze świeżych owoców i orzechów. Jest to produkt bezglutenowy.
Połączenie chrupiącego wafla z czekoladą deserową to doskonała alternatywa na "coś" słodkiego. Jeden wafel oblany czekoladą to jedynie 71 kcal. Warto pamiętać, że słodycze najlepiej jest spożyć zaraz po posiłku obfitującym w pełnoziarniste produkty zbożowe i warzywa. Dzięki temu stężenie cukru we krwi będzie rosło wolniej. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej lub deserowej to dobry pomysł na pyszny deser. Warto je spożywać jako dodatek do podwieczorku czy bezpośrednio po zdrowym obiedzie. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej lub deserowej to dobry pomysł na pyszny deser. Warto je spożywać jako dodatek do podwieczorku czy bezpośrednio po zdrowym obiedzie. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej lub deserowej to dobry pomysł na pyszny deser. Warto je spożywać jako dodatek do podwieczorku czy bezpośrednio po zdrowym obiedzie. Jest to produkt bezglutenowy.
Dzięki dodatkowi komosy ryżowej wzbogacamy nasz jadłospis w kolejne bardzo wartościowe zboże. Wafle z komosą smakują doskonale w wersji tradycyjnej, ale także deserowej np. z białym serem i kropelką miodu. Amatorów dań wytrawnych zachęcamy do posmarowania wafla zielonym pesto i dodania plasterka mozzarelli. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle naturalne, wypiekane z ziaren brązowego ryżu to klasyka wśród wafli ryżowych. Idealne dla osób, które poprzez eksperymenty w kuchni, lubią nadać swoim daniom ciekawy smak. Są doskonałe na lekkie śniadanie, jako dodatek do sałatek, ale również w formie słodkich deserów. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle ryżowe z solą to lekki zamiennik tradycyjnego pieczywa. Lekko słonawy posmak warto równoważyć świeżymi warzywami bogatymi w potas (np. pomidorem), twarożkiem ze świeżymi kiełkami czy delikatną pastą kanapkową na bazie kaszy jaglanej i suszonych pomidorów. Można też przygotować popcorn rozkurszając wafla na mniejsze części.
Wafle ryżowe ze słonecznikiem warto podawać z produktami bogatymi w kwasy omega-3 np. rybą, orzechami włoskimi czy pastą z olejem lnianym. Dzięki temu uzyskać można idealne proporcje pomiędzy kwasami omega-3 i omega-6, co jest niezwykle ważne dla zdrowia. Jest to produkt bezglutenowy.
Sezam to jedno z ważniejszych nasion w kuchni azjatyckiej. Wafle z sezamem bardzo dobrze smakują podane z pastą na bazie fasoli i chrupiącymi kiełkami. Zyskamy w ten sposób nie tylko smaczne danie, ale przede wszystkim dobrze skomponowany posiłek dla wegetarian. Jest to produkt bezglutenowy.
Wafle ryżowe z dodatkiem kaszy jaglanej, kaszy gryczanej i sezamu to idealna baza dla lekkich kanapek: wytrawnych i słodkich. Smakują wyśmienicie z pastą jajeczną lub z awokado. Są alternatywą dla tradycyjnego pieczywa. Jest to produkt bezglutenowy.
Dodatek pestek dyni powoduje, że w waflu ryżowym pojawia się nowa, jeszcze bardziej chrupiąca struktura. Idealnie smakują w formie lekkego deseru np. w połączeniu z serkiem śmietankowym, dżemem lub świeżymi owocami. Jest to produkt bezglutenowy.