Ryż basmati jest idealną bazą szczególnie do dań kuchni indyjskiej. Warto do niego dodać soczewicę lub fasolę, dzięki czemu danie będzie też źródłem białka. Bardzo dobrze smakuje także w słodkiej wersji np.: ryż z duszonym jabłkiem czy sosem truskawkowym.
Ryż brązowy, pełnoziarnisty, a więc niskoprzetworzony. Nadaje się idealnie dla osób, które dbają o linię. W połączeniu ze świeżymi warzywami będzie stanowił pożywny, ale lekki lunch będzie źródłem zdrowych węglowodanów. Sprawdzi się także do zapiekanek, faszerowania warzyw oraz do zup. Ryż ten jest dobrą baza do deserów, które mogą stać się zdrową alternatywą do typowych ciast i ciasteczek.
Ryż jaśminowy charakteryzuje się ciekawym, niepowtarzalnym aromatem, dlatego idealnie nadaje się do lekkich deserów. Dodając do ryżu orzechy czy nasiona zwiększy się dodatkowo ilość magnezu w deserze. Ryż jaśminowy można także stosować do dań wytrawnych - szczególnie smacznie prezentuje się z zupą pomidorową.
Połączenie ryżu dzikiego i ryżu paraboiled to genialna propozycja dla osób szukających urozmaicenia w kuchni, a jednocześnie dbających o swoją codzienną dietę. Mieszanka ryżów w połączeniu z warzywami na ciepło lub na zimno będzie stanowiła źródło zdrowych węglowodanów - w tym błonnika pokarmowego - a także witamin i składników mineralnych. Produkt nadaje się idealnie jako baza do dań jednogarnkowych, ale także jako farsz czy nadzienie do pieczonej papryki, bakłażana itd.
Ryż do risotto to prawdziwy klasyk. Warto łączyć go ze świeżymi, delikatnymi w smaku warzywami np. zielonym groszkiem, szparagami, pomidorami. Smakuje także bardzo dobrze z grzybami i natką pietruszki. Dzięki temu danie jest źródłem nie tylko węglowodanów, ale także błonnika i witaminy C.
Ryż dziki idealnie komponuje się z daniami z dużą ilością lekkiego, delikatnego sosu np. sosu na bazie świeżych pomidorów z dodatkiem aromatycznej bazylii. Warto go również podawać na zimno z sałatą, pomidorami, papryką, rzodkiewkami i delikatnym dressingiem na bazie oliwy. Takie danie ma niski indeks glikemicznym, szczególnie ważny dla diabetyków i osób z insulinoopornością.
Ryż biały to produkt idealny do lekkostrawnych dań. W połączeniu z gotowanym mięsem, aromatycznymi ziołami i warzywami będzie potrawką bogatą w węglowodany, białko, składniki mineralne i witaminy. Na jego bazie można także przygotować farsz, zapiekanki czy dania na słodko np. ryż z owocami i jogurtem.
Ryż parboiled to ryż, który ma obniżony indeks glikemiczny. Dlatego można go wykorzystać w dietach diabetyków, a także osób na dietach odchudzających i wszystkich tych, którzy w sposób szczególny dbają o talię. Warto łączyć go z chudym mięsem, warzywami strączkowymi, a także świeżymi warzywami. Dzięki temu uzyska się danie, które z łatwością będzie można wkomponować w zdrowy jadłospis.
Ryż biały to produkt idealny do lekkostrawnych dań. W połączeniu z gotowanym mięsem, aromatycznymi ziołami i warzywami będzie potrawką bogatą w węglowodany, białko, składniki mineralne i witaminy. Na jego bazie można także przygotować farsz, zapiekanki czy dania na słodko np. ryż z owocami i jogurtem.
Ryż biały to produkt idealny do lekkostrawnych dań. W połączeniu z gotowanym mięsem, aromatycznymi ziołami i warzywami będzie potrawką bogatą w węglowodany, białko, składniki mineralne i witaminy. Na jego bazie można także przygotować farsz, zapiekanki czy dania na słodko np. ryż z owocami i jogurtem.
Pozwól sobie na dotknięcie orientalnej kuchni z Ryżem Basmati 5kg HORECA – produktem, który wzbogaci Twoje kulinarne doświadczenia i wprowadzi nutę wyrafinowanego smaku do każdego dania. Wybierając nasz ryż, stawiasz na najwyższą jakość i autentyczność, które zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Zapraszamy do odkrycia uniwersalności i doskonałego smaku z Ryżem Białym 5kg HORECA – podstawowym produktem w każdej kuchni, który z powodzeniem wpisuje się w potrzeby zarówno profesjonalnych szefów kuchni, jak i domowych kulinarnych pasjonatów. Wybierając nasz ryż, wybierasz przede wszystkim jakość i zaufanie, podparte certyfikowanymi systemami Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.