Otręby owsiane 200g
Otręby owsiane są źródłem błonnika pokarmowego. Dlatego też powinno się je często wykorzystywać jako dodatek do wielu codziennych dań np. do jogurtów (szczególnie tych owocowych), do wypieków, do ciasta naleśnikowego (szczególnie tych podawanych z dżemem czy kremem czekoladowym), sałatek itp. Dzięki nim wiele potraw będzie lepszym źródłem błonnika pokarmowego, który spowolni wzrost stężenia cukru we krwi po posiłku.
Składniki: Otręby owsiane 100%
- 4697
- Produkty śniadaniowe
Realizacja zamówienia 24 h
DARMOWA DOSTAWA dla zam. powyżej 99 zł
14 DNI na zwrot zamówienia
Wartość odżywcza |
w 100g |
w porcji 12g |
%RWS* w porcji |
Wartość energetyczna (kJ) |
1517 |
182 |
2% |
Wartość energetyczna (kcal) |
360 |
43 |
|
Tłuszcz (g) |
6,7 |
0,8 |
1% |
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
1,5 |
0,2 |
1% |
Węglowodany (g) |
56 |
6,7 |
3% |
Cukry (g) |
0,8 |
0,1 |
0% |
Błonnik (g) |
12 |
1,4 |
- |
Białko (g) |
13 |
1,6 |
3% |
Sól (g) |
<0,01 |
<0,01 |
0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Product Details
Składniki produktu
- Pokaż mi
- otręby