Mąka kukurydziana (folia) 400g
Mąka kukurydziana jest znacząco bogatsza w błonnik oraz żelazo, niż popularna mąka pszenna. Ponadto jest naturalnie bezglutenowa, dlatego też warto ją stosować do wypieków - zarówno tych wytrawnych, jak i słodkich. Jej niewielki dodatek do tradycyjnego ciasta naleśnikowego wpłynie bardzo korzystnie na smak naleśników.
Składniki: Mąka kukurydziana.
Może zawierać gluten .
- 376
- Produkty sypkie
Realizacja zamówienia 24 h
DARMOWA DOSTAWA dla zam. powyżej 99 zł
14 DNI na zwrot zamówienia
|
w 100g |
w porcji 50 g |
% RWS* w porcji 50 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
1497 |
750 |
9 |
Wartość energetyczna (kcal) |
353 |
179 |
|
Tłuszcz (g) |
1,7 |
0,9 |
1 |
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
0,2 |
0,1 |
1 |
Węglowodany (g) |
76,4 |
38,2 |
15 |
Cukry (g) |
0,1 |
0,05 |
0 |
Błonnik (g) |
3,3 |
1,7 |
|
Białko (g) |
6,4 |
3,2 |
6 |
Sól (g) |
<0,01 |
<0,01 |
0 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Product Details
Składniki produktu
- Pokaż mi
- mąka kukurydziana