Idealnie kremowa szczawiowa podana z pokruszonymi Waflami ze słonecznikiem i zieloną salsą. 

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 3-4

Składniki:

  • 10 Wafli ze słonecznikiem KUPIEC
  • 1 cebula biała 
  • 200 g szczawiu
  • 600 g ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1,5 litra bulionu warzywnego,
  • 200 g śmietanki 30%
  • sól i pieprz
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka masła

Salsa:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 ogórek
  • Garść świeżych ziół (koperek, pietruszka)
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 gałązka selera naciowego
No Reviews

Przygotowanie

1.

Na maśle podsmażamy cebulkę, delikatnie solimy, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę w plasterki oraz bulion warzywny i gotujemy 30 minut pod przykryciem

Mark as complete
2.

Następnie dodajemy posiekany szczaw i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową i znowu blendujemy

Mark as complete
3.

Wszystkie składniki na salsę kroimy w małą kosteczkę, zioła siekamy, dodajemy odrobinę soli i 1 łyżkę oliwy z oliwek, mieszamy

Mark as complete
4.

Zupę nalewamy do miseczek i nakładamy na środek po łyżce salsy oraz dodajemy pokruszone wafle ze słonecznikiem

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.